bodajze jakos niedawno czytalem o testach opon i wiem ze bardzo dobrze wpypada Hankook prime K-105 ,relatywnie niska cena a opona bardzo dobra(2 miejsce w tescie)
Ściemniacz podświetlenia m.in. licznika
Zwiń
X
-
Ściemniacz podświetlenia m.in. licznika
Witam.
W związku z systematycznym mieszaniem przez Skodę w wyposażeniach naszło mnie parę pomysłów i wątpliwości.
Np: czym się różni instalacja w samochodzie ze ściemnianiem podświetlenia kokpitu od instalacji bez tego "luksusu" ? Czy różnica jest tylko w tym że na włączniku nie ma tego pindolka czy różnisce są głębsze. Czy zamontowanie eksklusywniejszego włącznika :wink: awansuję mnie do grona ściemniających ?
Dlaczego pytam. Mianowicie w innych samochodach ( np DU i Opel ) spotkałem się z różnymi rodzajami wyposażenia i instalacjami w mniejszym lub większym stopniu gotowymi do podpięcia kolejnych gadżetów. Czasami była to wtyczka gotowa do podpięcia urządzenia końcowego , czasem były to tylko zasilone bezpieczniki.
JAk to jest w Skodzinkach? Zgłębiał ktoś tą mroczną materię ?
Pozdrówki z Bydzi
RudiW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
-
-
Stawiam, że skoro nie ma pokrętła to nie ma i kabli w wiązce i urządzonka do sterowania. Nie jestem tego pewien na 100%, ale miałem okazję grzebać w instalacji świateł i w wiązkach kabli jest tylko to co potrzeba. Mam wersję Classic bez przeciwmgielnych przednich i nie ma śladu po przewodach do nich itp. itd.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BioBogonStawiam, że skoro nie ma pokrętła to nie ma i kabli w wiązce i urządzonka do sterowania. Nie jestem tego pewien na 100%, ale miałem okazję grzebać w instalacji świateł i w wiązkach kabli jest tylko to co potrzeba. Mam wersję Classic bez przeciwmgielnych przednich i nie ma śladu po przewodach do nich itp. itd.
Maicroft:
Posłużyłem się przykładem włącznika sprzed liftu ale chodziło mi o ideę. Odmian, modyfikacje i różnic w wyposażeniu jest tak dużo że jeszcze ich nie ogarnąłem i czasami się zakręcę.
Dzięki i pozdrawiamW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
-
Np w moim Elegance jak wykrece popielniczke, wisza jakies kable ladnie zawiniete, do czego to jest nie mam pojecia, moze przygotowane do jakiegos podswietlenia jak jest automatyczna skrzynia biegow - ja nie wiem.
Tak samo kolo bezpiecznikow sa kabelki powypuszczane i do niczego nie podlaczone, tak wiec nie wiem.
Ale juz np jakbym chcial dolozyc podgrzewanie foteli to chyba nie ma zadnych kabli przygotowanych, bo radio wyciagalem nie jeden raz i nic tam zbednego nie bylo, a szkoda :|
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftwisza jakies kable ladnie zawiniete
Zamieszczone przez Rudiczym się różni instalacja w samochodzie ze ściemnianiem
podświetlenia kokpitu od instalacji bez tego "luksusu
No chyba że chodzi ci o opóźnienie wyłaczania się światła wewnetrznego na podsufidce to faktycznie tego w LX nie było.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
drotom
kiedyś wymieniłem przełącznik świateł w Fabi na taki ze "ściemnianiem" i okazało sie że wszystko zadziałało
czyli kabelki były cały czas na swoim miejscu
Komentarz
-
przepraszam za odgrzebanie tak starego kotleta ale tylko to mi się udało odnaleźć a nie chce zakładać nowego tematu . Orientuje sie ktoś czy w octavia 1 2004r wersja drive po wymianie przełącznika na taki ze ściemnianiem zegarów będzie działało sciemnianie ?? pytam bo właśnie zmieniłem diody i jest mega widno a nie mam ściemniacza ... dodam ze kolega w fokusie wymienił przełącznik i okazało sie ze mu działa jak należy. ew.moze ktoś z okolic Grodziska Maz by dał podpiąć jeśli ma opcje ze ściemnianiem??-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekprzepraszam za odgrzebanie tak starego kotleta ale tylko to mi się udało odnaleźć a nie chce zakładać nowego tematu . Orientuje sie ktoś czy w octavia 1 2004r wersja drive po wymianie przełącznika na taki ze ściemnianiem zegarów będzie działało sciemnianie ?? pytam bo właśnie zmieniłem diody i jest mega widno a nie mam ściemniacza ... dodam ze kolega w fokusie wymienił przełącznik i okazało sie ze mu działa jak należy. ew.moze ktoś z okolic Grodziska Maz by dał podpiąć jeśli ma opcje ze ściemnianiem??był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
jest: Skoda Octavia 1 1,6 BFQ '04
komputer VAG - Rybnik i okolice -> info PW.
Komentarz
-
-
Pixon, masz pw myślę ze dam rade się z Tobą spotkać to sprawdzimy-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
niestety nawaliłem le znalazłem cos takiego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78752 i pewnie niedługo się za to będę zabierał.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekniestety nawaliłem le znalazłem cos takiego http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78752 i pewnie niedługo się za to będę zabierał.był: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
Komentarz
-
-
michalrh, ,masz jakiś nr tej kostki?? byłoby łatwiej niż się bawić w lutowanie a musze zrobić ten sciemniacz bo po wymianie diod walą po oczach strasznie :P-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekmichalrh, ,masz jakiś nr tej kostki?? byłoby łatwiej niż się bawić w lutowanie a musze zrobić ten sciemniacz bo po wymianie diod walą po oczach strasznie :Pbył: VW Golf IV 1.9 TDI AJM '01 ->
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michalrhZamieszczone przez Arekmichalrh, ,masz jakiś nr tej kostki?? byłoby łatwiej niż się bawić w lutowanie a musze zrobić ten sciemniacz bo po wymianie diod walą po oczach strasznie :P
Za dużo cyferek
Wtyczka sześciopinowa do włącznika ze ściemniaczem ma numer
191 972 723 lub
1J0 972 723
Potrzebna jest wtyczka i kawałek kabelka z pinami na obu końcach. jakby co to można taką kupić u mnieTempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz